Onnistumisia – kuinka pitää kiinni hyvistä työntekijöistä?

Artikkeli on julkaistu 07.11.2016

Millaista on tehdä vuokratyötä? Saat hyvin erilaisen vastaukset riippuen siitä, kysytkö asiaa henkilöstövuokrausyritykseltä itseltään vai etsitkö valotusta netin keskustelupalstoilta. Vuokratyö onkin aiheena lähes yhtä arka kuin politiikka tai uskonto. Siitä ei välttämättä kannata virittää keskustelua illallispöydässä. Jokaisella on asiaan mielipide, mutta kenen mielipiteeseen sitten kannattaa luottaa? Väittäisin, että niiden, jotka vuokratyötä itse tekevät.

Tämä ola rakentuu työntekijöistämme

Totuus on, että toimialana henkilöstövuokraus elää ja kuolee työntekijöistä. Mikäli työntekijöitä ei ole, ei ole myöskään toimialaa. Kilpailu työntekijöistä on kovaa, huono kohtelu voi saada työntekijän vaihtamaan työnantajaa. Työn luonteeseen kuuluu myös, töiden ollessa usein lyhytaikaisia, että työntekijöiden vaihtuvuus on suurta. Uusia innovatiivisia toimijoita tulee jatkuvasti mukaan. Osalla toimialoista, kuten terveydenhuollossa, haasteena on työntekijäpula.

Lyhyesti, jos yritys haluaa menestyä, tulee sen pitää kiinni hyvistä työntekijöistään. Mutta miten?

  • Työmahdollisuuksia – Seuren työntekijäkyselyn mukaan kaikkein eniten työntekijämme odottavat henkilöstövuokrausyritykseltä riittävästi ja oikeanlaista työtä. Olemme perusasioiden äärellä, tästä kaikki alkaa!
  • Luotettavuutta – Työntekijän täytyy voida luottaa, että hänen asioistaan pidetään huolta. Kaiken toiminnan tulee olla reilua, palkat maksetaan tilille ajallaan, sopimukset ovat kunnossa ja niistä pidetään kiinni.
  • Avoimuutta ja arvostusta – Toiminnan täytyy olla läpinäkyvää ja sen tulee kestää lähempääkin tarkastelua. Kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ja arvostaen. Työntekijöitä kuunnellaan, palautetta kerätään ja toimintaa kehitetään sen pohjalta.
  • Helppoutta – Vuokratyön täytyy olla helppo tapa työskennellä – työvuoroista sopimisen tulee olla mutkatonta. Työn tulee muovautua myös työntekijän elämän tilanteisiin ja tarjota ratkaisuja.
  • Onnistumisia – Haluamme auttaa työntekijöitämme onnistumaan työssään. Tämä vaatii muun muassa selkeitä ohjeistuksia ja toimivaa perehdytystä sekä työnteon mahdollisten esteiden poistamista.

Loppujen lopuksi, voimme Seuressa onnistua vain, mikäli myös työntekijämme onnistuvat.

 

Lue Seuren blogia ja seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä!

Kirjoittaja on Seuren palvelutuotantojohtaja, joka kokee vapaa-ajallaan onnistumisia muun muassa lenkkipoluilla.