Olenko sitoutunut työntekijä?

Artikkeli on julkaistu 07.02.2018

Koen, että olen työnantajaani sitoutunut työntekijä. Haluan toimia ja toimin Seuren arvojen mukaisesti ja työskentelen aina yhteisen päämäärämme eteen. Olen vaihtanut Seuren sisällä suhteellisen usein työtehtävääni ja koen, että tämä on vahvistanut sitoutumistani.

Johanna Tirri kertoi Seuren blogissa näkemyksensä siitä, kuinka menestyä tulevaisuuden työelämässä. Lopussa hän kysyy, mitä sinä lisäisit listalle. Minä lisäisin ehdottomasti sitoutuneisuuden, sillä näen, että kaikki alkaa siitä, että työntekijä on sitoutunut.

Jos työntekijä on sitoutunut, on hänen helpompi olla työssään tunneälykäs, empaattinen, kestää muutoksia ja pyrkiä kohti kriittistä ajattelua ja itseohjautuvuutta.

Tammikuussa sattui jotakin, jonka avulla havahduin ymmärtämään oman sitoutuneisuuteni. Ystäväni, joka oli myös kollegani, kertoi vaihtavansa työpaikkaa. Olin ja olen edelleen toki ystäväni puolesta äärimmäisen onnellinen siitä, että hän sai mahdollisuuden siirtyä urallaan seuraavaan askeleeseen. Samalla tulin huomanneeksi, että aloin lähes heti miettiä, mitä kaikkea tärkeää osaamista Seuresta lähtee, kun ystäväni lähtee.

Kaikkea hiljaista vuosien varrella kerättyä tietoa ei vaan voi siirtää toiselle. Eikä kaikkea ammatillista osaamistakaan, työotteesta puhumattakaan. Joku vain on luontaisesti kehittämisorientoitunut.

Sitoutunut ystävän avulla

Psykologi Jarkko Rantanen (HS 14.1.2018) kertoo: ”Sitoutuneimpia työntekijöitä ovat yleensä ne, jotka kokevat, että työpaikalla on ystäviä. Parhaassa tapauksessa töissä voi syntyä elinikäisiä ystävyyssuhteita.”

Rantanen puhuu myös siitä, että kun tietää työkavereistaan enemmän kuin töihin liittyviä asioita, se luo tunnetta turvallisuudesta. Tällöin taas itse työ tuntuu entistä merkityksellisemmältä.

Koen työssäni myös psykologista turvallisuuden tunnetta. Ja olen toki saanut työssäni muitakin kuin tämän yhden ystävän. Voin siis rehellisesti ja hyvillä mielin todeta olevani sitoutunut työntekijä.

Onneksi ystävyys ja sitoutuminen säilyvät, vaikka työpaikka vaihtuisikin.

Psykologinen turvallisuuden tunne on erittäin tärkeää niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa tekee töitä. Psykologinen turvallisuus rakentuu silloin, kun ihmiset tuntevat toisensa, luottavat toisiinsa, puhuvat työhön liittyvistä tunteista ja pystyvät keskustelemaan hankalistakin asioista rakentavasti.

Keikkatyössä tämä voi olla vaikeaa, kun työkohteet vaihtuvat ja sen mukana myös ihmiset. Miten sinä rakennat psykologista turvallisuutta keikkatyössä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen ani.sallinen@seure.fi, niin mietitään asiaa yhdessä!

 

Lue Seuren blogia ja seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä!

Kirjoittaja työskentelee Seuressa HR-tehtävissä ja on saanut työssään elinikäisiä ystäviä.