Skolassistent – Zacharias Topeliusskolan

Ansökningstiden går ut 28.7.2019

Hej!

Är du intresserad av ett meningsfullt jobb som skolassistent? Vill du vara med och stöda elevernas inlärning och utveckling och med din arbetsinsats säkra eleverna en trygg och trivsam vardag i skolan? Om du svarade ja, så är du troligen just den person vi söker!

Vi söker flera skolassistenter till Zacharias Topeliusskolan för läsåret 2019-2020. Zacharias Topeliusskolan är en svenskspråkig lågstadieskola i Tölö, Helsingfors. Skolan har integrerad smågruppsverksamhet som är specialiserad på autism och utvecklingstörningar. Som skolassistent i Zacharias Topeliusskolan jobbar du med barn som har utvecklingsstörning och/eller autism och hjälper och stöder dem under skoldagen.

Du kan läsa mer om skolan här: klicka här!

Din situation och bakgrund kan vara varierande. Du kan ha en lång erfarenhet av arbetet och längtar nu efter nya utmaningar eller kanske är du nyligen utexaminerad och söker din första arbetsplats. Eller har du kanske planer på att hålla ett mellanår och vill jobba med något medningsfullt och lärorikt under året? Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av jobb som skolassistent, utan vi uppskattar också om du genom dina fritidsintressen (t.ex. tränarjobb, scout- eller klubbledare) har jobbat med barn och är nu motiverad att arbeta i skolor.

Blev du intresserad? Fint! Här kan du ännu läsa om vad vi önskar av dig:
– Du har lämplig utbildning (t.ex. ledare för skolgång och morgon- och
eftermiddagsverksamhet eller närvårdare) och/eller tidigare erfarenhet av
motsvarande uppgifter
– Du har förmåga att fungera som en trygg och ansvarig vuxen
– Du har en positiv inställning och gillar nya utmaningar
– Du möter människor i din omgivning med respekt och empati
– I arbetsgemenskapen tar du en aktiv roll och du strävar att skapa en positiv atmosfär
– Du har tillräckliga kunskaper i det svenska språket

Här kan du ännu läsa om arbetet i ett nötskal:
– Du jobbar som skolassistent för barn med autism och/eller utvecklingsstörning
– Arbetet är heltid och sträcker sig över hela läsåret (13.8.2019-29.5.2020)
– Lönen för en behörig skolassistent är 2 013,70 €/mån och för en obehörig skolassistent 1 919,87 €/mån. På grundlönen betalas eventuella erfarenhetstillägg
– Skolans adress är Stenbäcksgatan 14, 00250 Helsinki

Räcker din erfarenhet till jobbet som skolassistent? Vad gör en skolassistent egentligen? Vi svarar gärna på dina frågor på adressen rekrytointi@seure.fi!

Du kan fylla i din ansökan här nedan. Vi vill lära känna just dig och därför uppskattar vi att du fyller i din ansökan noggrant och berättar vad som motiverar dig i just detta jobb. Efter att du fyllt i din ansökan, så kontaktar vi dig så fort som möjligt per telefon eller e-post. Vi väntar på din ansökan!

Ansökningstiden upphör när vi hittat en lämplig person.