Seure julkaisee joulun alla joka päivä työntekijältään pienen joulumuiston tai esittelyn. Julkaisemme joulukalenterimme "Luukut" myös alla, liity mukaan joulun odotukseen! Tänä vuonna odotamme joulua myös joululeffan metsästyksellä. Lue leffalippujen metsästyksestä lisää täällä.

20.12.

Jos nyt leivot, maltatko olla syömättä herkkuasi ennen joulua? Kuva ja ohje #SOK vanhasta leivontavihosta "107 leivontaohjetta" vuodelta 1957. #joulupulla #vanhatreseptit

19.12.

Teetkö joulukoristeet itsellesi tärkeistä asioista? Seurelainen Marika teki lastensa kanssa kokonaisen polletallin, piparista totta kai. #joulukalenteri #hyvässäseuressa

18.12.

Kuka olet?

Olen Kaarina Liimatainen ja työskentelen Seuressa myyntipäällikönä.

Miten valmistaudut jouluun?

Olen jouluihminen. Anna itselleni luvan aloittaa jouluilun kuitenkin vasta joulukuun alusta. Lasten joululahjat hankimme kuitenkin jo etukäteen verkkokauppojen alennusmyynneistä ja piilotamme postipetit kellariin. Siellä sitten käymme salaa paketoimissa lahjoja ja pukkikin hakee lahjat sieltä.

Pidän siitä että voin kehittää perheellemme ihan omia perinteitä. Meillä on kaksi pientä lasta joten lasten ehdoilla vietämem vielä joulumme. Meillä käy vielä aito joulupukki ja lapset ovat pukin käynnistä innoissaan.

Työpaikalla joulun odotus menee normaalisti työn merkeissä, kuitenkin tunnelma on kiireisen marraskuun jälkeen kevyempi ja odottavampi.

Mitä odotat eniten?
Eniten odotan aaton jälkeistä jouluaamua. Supersiisti koti on avattu jouluun ja silloin voi rennostia syödä vaikka vihreitä kuulia aamupalaksi ja leikkiä lasten kanssa heidän uusilla lahjoillaan.

17.12.

Lapsena joulut olivat suurimmaksi osaksi mahtavia. Seurelainen Riikka jakaa lapsuuskuvansa, josta mieliala todella välittyy! Ovatko sinun joulumuistosi yhtä hauskoja? #joulukalenteri #lapsuudenjoulu #kasari

16.12.

Oletko koskaan silittänyt aitoa elävää poroa, tai ollut kyydissä? Suomessa joulupukin tapaamiseen on perinteisesti kuulunut poro. Haluaisitko poron myös ostoskeskuksiin, joissa pukit nykyään vierailevat?

15.12.

Seurelainen Anna jakaa oman tarinansa jouluun valmistautumisesta:

Ihanaa; nyt eletään vuoden parasta ja eittämättä tunnelmallisinta aikaa!

Joulunodotuksessa parasta on virittäytyminen joulun tuloon, kynttilöiden polttaminen, joulumusiikin kuuntelu, jouluisten reseptien tutkiminen sekä rauhoittuminen tunnelmallisiin hetkiin. Rakkaita muistoja kumpuaa tietyistä joululauluista, koristeista, jotka nostetaan vuodesta toiseen esille sekä erilaisista tuoksuista.

Piparkakkutalo valmistui tänä vuonna ennätysaikaisin jo joulukuun alussa, ja sitä on ohi mennessä ihana pysähtyä nuuhkimaan. Myös kissa pääsee nauttimaan omista joulutraditioistaan, kun joka päivä joulukalenterin luukusta paljastuu uusia herkkuja – joko syötäväksi tai ihan vain leikittäväksi!

14.12.

Aina ei joulun odotus mene kuin Strömsössä, vaan välillä menee hermot ja tulee paha mieli kaikenikäisille. Minkä ikäisenä sinulle kävi näin?

13.12.

Vuoden 1995 jälkeen syntyneet tuskin muistavat monikulttuurista nuorisoilmiötä, kansainvälistä Up With People - musiikki- ja tanssishowta. Esiintyjät majoittuivat usein isäntäperheissä. Kuvassa juhlitaan suomalaista joulua.

12.12.

Muistatko menneiden vuosien lempilahjasi? Elektroniikka on aina ollut hitti, kuvassa pojat yhteiseksi saamansa (!!) upouuden Nokian Ringo-puhelimen kanssa.

11.12.

Seurelainen Riia jakaa oman tarinansa jouluun valmistautumisesta:

Minulla on 2 poikaa, joille joka vuosi olen rakentanut piparkakkutalon itsetehdystä piparitaikinasta. Pari joulua sitten olin niin kiireinen ja väsynyt, että en kerta kaikkiaan löytänyt aikaa tehdä taloa, eikä sokerimassalla liimaaminenkaan tuntunut houkuttelevalta, kun joka kerran onnistun polttamaan näppini oikein kunnolla.

   Palaneiden näppien välttely ja ajan puute ruokkivat myös välillä luovuutta. Ostin valmistaikinan, tein isot tikkaat ja pari erillistä kuusta ja lopputaikina paistuikin parempiin suihin. Löysin ison lasipurkin, johon laitoin pohjaksi sokeria, asensin pienet valot sekä koristelin kuuset ja tikkaat. Löysin vanhoista joulukoristeista myös tontun ja jouluomenan koristamaan purkkia.
 
   Ihanaa! Lasipurkista tulikin hyvin tunnelmallinen. Se valmistui paljon nopeammin kuin itse piparkakkutalo olisi valmistunut, en polttanut näppejäni sokerilla ja mitä parasta, piparit oli joulun jälkeen edelleen mukava syödä, kun ne eivät olleet pölyisiä!

10.12.

Joulukalenterin 10. luukku: Muistatko suosikkipelin parin vuoden takaa? #angrybirds #piparkakkutalo oli pop. Eikä yhdenkään seinän tarvinnut olla suora! #joulukalenteri #hyvässäseuressa

9.12.

Muistutus kinkun hankkijoille: Jos sinulla on pakastin, kannattaa hankkia jo nyt ennenkuin jäljellä on vain se jättimäisin vonkale! Kuvassamme Henrikin kasari-kinkku parhaimmillaan.

8.12.

Aina eivät joulupukit näyttäneet Mauri Kunnaksen tai Coca-Colan pukeilta. Työntekijöidemme pukkigalleria taitaa olla Nuutti-pukeista lähtöisin...

7.12.

Tällä kertaa jaamme työntekijämme Tarjan lempijoulureseptin. "Paras joululimppu mitä ikinä olen syönyt. Itse testasin ensimmäisen kerran pari joulua sitten ja kuulunut sen jälkeen joulupöydän herkkuihin." Lakulipimpun ohje löytyy Soppa 365 -resepteistä.

6.12.

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomelle! Toivottavasti ikkunasi ulkopuolella on lunta. Edelleen lähes joka pojan lahjatoivomuksiin taitaa kuulua jääkiekkomaila tai -varusteet. Jos vain on jäätä!

5.12.

Oma kuusi paras kuusi? Katri, Anna, Samira ja Emma jakavat lapsuutensa kuuset. Mikä on ihanin? Kummat ovat parempia, itse askarrellut vai ostetut koristeet?

4.12.

Kuka olet?
Olen Henrik Vahtila. Toimin Seuressa kehittäjänä,  työni on siis kehittää yhdessä asiantuntijoiden kanssa Seuren henkilöstövuokrauksen rinnallelle myös muita henkilöstöhallinnon palveluja.

Miten valmistaudut jouluun?
Perheellämme joulun aika on yhtä juhlaa, sillä syntymäpäiväni, nimipäiväni ja toinen perheemme juhlima juhla, venäläinen uusivuosi, menevät joulun kanssa samaan putkeen. Koko joulukuu menee siis jo juhliessa.

Mitä odotan joululta eniten?
Eniten odotan perinnettä, jossa keräännymme kaikkien sukulaisten kanssa isolla joukolla saman katon alle. Vietämme joulun rennosti seurustellen oman suvun kanssa. Käymme myös perinteisesti joulusaunassa oikein kunnolla. Siihen kuuluu siis myös hankeen hyppääminen!

3.12.

Joulupukin tapaaminen on vakava paikka. Seuren viestintäsuunnittelija Pietalla oli jo tyttönä eleganssi kohdillaan.

2.12.

Joulukalenterin luukku 2. Arvaatko kuvanottovuoden? Kansallisosuuspankin logo ja turkisten käytön arkisuus kertovat vuodesta 1981. Silloin pankeissakin tarjottiin vielä pullaa 🙂

1.12.

Joulukuun 1. päivä! Onko sinulla piparkakku-unelmia, jotka haluaisit toteuttaa? Tee jotain fantasiamaailmasta, niin kukaan ei huomaa, jos suunnitelmasi ei mennytkään nappiin 🙂